Североисточен

Рибен ресторан Fratelis Viziana

Адреса:с. Клечовце, Куманово

Телефон:075/420-525

FB профил

  • Подготовка на риба на стар и традиционален начин карактеристичен за регионот
  • Уживање во природата и околината надвор од градската гужбва
  • Дружба со животни во малата зоолошка градина во склоп на ресторанот

Куклица Етно

Адреса:с. Куклица, Кратово

Телефон:070/579-810

email:kuklicaetno1@gmail.com

FB страна

  • Национален ресторан – меана
  • Легендарно место со своја приказна и традиција за т.н. Весела Свадба
  • Сместувачки капацитети

Етно ресторан Ранч

Адреса:с. Ранковце, Ранковце (на патот за Крива Паланка)

Телефон:078/338-118; 071/357-878; 031/438-068

FB страна

Доколку сте љубители на природата, чистиот воздух и доколку уживате во звукот на дрвјата, тогаш Етно Ресторанот Ранч е вистинско место за вас… 


Комплекс Етно Село Тимчевски

Адреса:с. Старо Нагоричане, Куманово
Телефон:075/497-749; 031/497-749
email:contact@etnoselo.com.mk
FB профил / Web страна

Комплексот Етно Село “Тимчевски“, сместен во природно опкружување на реката Пчиња, ви нуди одлична можност за ваша несекојдневна релаксацијасовршено организиран амбиент е надополнет со уште подобрите традиционални македонски јадења и македонска народна музика

Летна тераса и летна бавча, летен клуб „Базени”, сопствена винарија, мини ЗОО, детски забавен парк, велосипедски патеки и сопствен паркинг


Ресторан Парк – Гиновци

Адреса:с. Гиновци, општина Ранковце (на патот за Крива Паланка)

Телефон:031/383-033; 076/430-343

FB страна 

  • Традиционална храна карактеристична за регионот
  • Можност за ноќевање во автентични куќички со стара градба

Мир и спокојство во убавините на комплексот и паркот Гиновци