Полошки

Ресторан Бакал

Адреса:с. Брвеница, општина Брвеница

Телефон:070/283-845

FB страна / WEB 

Mесто кое обединува фантазија, гостопримство и оригинални јадења

Во „Бакал“ секој ден на мени има свежо печено јагне, јаре, прасе, свежа риба како дел од традиционалните македонски јадења, како и интернационална храна, како подгорче, капама, ѓомлек

специјално за потребите на ресторанот се одгледува органски зеленчук, домашно младо козјо сирење, а една од содржините на угостителскиот објект е и домашната пекара, каде се произведува домашен леб и бели пецива. Се прави р’жан леб од ржано брашно, мелено на камен, каде 90 % од лебот го содржи тоа брашно без никакви бои и адитиви, како и пченкарен леб исто така од пченка меленана камен, а и неколку лебови по француска рецептура


Етно ресторан “Куќа на Мијаците“

Адреса:С. Ростуше, Маврово и Ростуше

Телефон:070/378-333

email:contact@kukjanamijacite.com

WEB

  • Влез во Мијачката повест
  • Винарија во рамките на Куќата
  • Гостољубие
  • Благородство и историја
  • Храна
  • Четири гостински соби за престојување
  • во пазувите на планината Бистра, над реката Радика, под Бигорскиот манастир Св. Јован Крстител

Ресторан Бигор – Вруток

Адреса:с. Вруток, Гостивар

Телефон:075/304-993

FB страна

Речна пастрмка и традиционални селски јадења под самиот извор на река Вардар, Вруток

 

Адреса:С. Јанче- Маврово Рстуше

Телефон:042 470 999

WEB :www.tutto.com.mk

Hotel TUТTO

Сместувачки капацитети и ресторански услуги


Калин Хотел

Адреса:С. Лазарополе, Маврово – Ростуше

Телефон:046/846-222;

email:info@kalinhotel.com.mk

WEB страна

Градбата на Калин Хотел е спој на традиционално мијачко градителство со современи архитектонски решенија, што создава топла и уникатна атмосфера.

Калин Хотел располага со 16 конфорни и вкусно уредени соби. Секоја соба е опремена со бања, телефон, сателитска телевизија и други погодности што го прават престојот комплетен.

Ресторанот се карактеризира со понуда на квалитет и индивидуалност на секоја порција, бидејќи се употребуваат свежи состојки одгледани во селските градини


Ресторан – базен Бела Виста

Адреса:С. Беловиште, Тетово

Телефон:078/500-414; 078/213-576

FB страна

“Повелете во Bella Vista, најдобриот традиционален македонски ресторан!”