Пелагониски

Ресторан Бабино

Адреса:С. Бабино, Демир Хисар

Телефон:047/271-211; 078/443-864

email:restoranbabino@hotmail.com

FB страна

  • Подготовка на крап и речна пастрмка
  • Подготовка на храна од дивеч
  • Сопствен рибник и мала зоолошка со диви животни
  • Гостопримливост
  • Детско катче

Ресторан ЧЕ

Адреса:Плетвар- Регионален пат Прилеп – Градско

Телефон:048 450 050

 
Ресторански услуги

Етно кука ,, Кај мостот‘‘

Адреса:С. Бзовик – Мариово

Телефон :071 206 757

FB страна

Сместувачки капацитети

Гостинска куќа Стара чешма

Адреса:С. Љубојно Ресен

Телефон :071672337

FB страна

Ресторантски и сместувачки капацитети

Ресторан Оскар

Ресторан Оскар

 Адреса:Нижеполски пат – Битола

Телефон:047 293 517

FB страна

Ресторански услуги

Ресторан Мир

Адреса:Прилепско езеро

Телефон:075 538 011

FB страна

Ресторантски услуги

Вила Симона

Адреса:С. Стење – Ресен

Телефон:078848981

Сместувачки капацитети

Хотел Рива – с.Стење

Адреса:С. Стење Ресен

Телефон:071/381-040

FB страна

Сместувачки и ресторантски услуги

Кафе ресторан Маркова Нога

Адреса:С. Долно Дупени – Ресен

Телефон:070 525440

FB страна

Ресторантски услуги

Вила Виста – Дихово

Адреса:Нижеполски пат, бб, Битола

Телефон:047/220-050

FB страна

Традиционална храна во недопрената природа на Ниже Поле

Се наоѓа во Дихово, релаксирачко село во подножјето на Пелистер, Вила Дихово е пријателска, семејна куќа која служи домашна традиционална храна и пијалоци и нуди многу активности на отворено за оние кои сакаат да ги истражуваат пошумените планини, езера и реки веднаш достапни од селото.

Вила Дихово

Адреса:С. Дихово, Битола

Телефон:070/544-744; 047/293-040

email:contact@villadihovo.com

FB страна

Куќата за гости е надополнета со пространа градина со зеленчук и овошје како и огромен тревник. Вилата е реставрирана традиционална куќа, изградена во 1928 година, во типичен македонски камен и дрвен стил. Трите соби за гости се изградени од природно дрво, со традиционални теписи и декор. Секоја соба има брачен кревет и два дополнителни кревети, шкафови и гардероба. Во моментов, постои една заедничка бања со туш (постојано се снабдува со топла вода).