Југозападен

Виа Игнација

„Виа Игнација“ се наоѓа во непосредна близина на вевчанската река, среде недопрената природа. На посетителите им нуди богато традиционално мени, во стилски дизајниран амбиент, со капацитет од 120 седишта и тераса со капацитет од 150 седишта.
Располагаме со широка полјана, фарма за полжави, рибник, сопствен уреден паркинг, градина во која се одгледува здрава храна.
Во прекрасната природа е сместена и мини зоолошката градина во која посетителите можат да видат разни видови на птици, срни итн.Детскиот парк за вашите најмили е неограничено место за слобода и игра каде што децата ќе се препуштат на својата фантазија и уживање

…Кога одам во Вевчани – одам во „Виа Игнација“!

FB страна.


 

Ресторан “Во извор“

Риба, вевчански домашни специјалитети
Во самото подножје на Вевчанските извори

Адреса:с. Вевчани, Струга

Телефон:071/241-427

E-mail:voizvor@hotmail.com

Web site:https://www.facebook.com/Vo-Izvor-Vevcani-522617857798059/    

 


 

Етно ресторан Св. Петка

Ако сакате да уживате во домашно приготвени јадења, прекрасен македонски амбиент , ЕТНО РЕСТОРАН СВ.ПЕТКА – ВЕЛГОШТИ е вистинското место за вас, вашето семејство и пријатели.

КОЈ БИЛ РАСКАЖУВА!!!

Адреса: с. Велгошти, Охрид

Телефон: 078/288-906

Facebook: Etno Restoran Sv.PETKA

 


 

Ресторан и пансион Кутмичевица

 • Органска и свежа храна
 • Риба, вевчански домашни специјалитети
 • Недопрената природа и чистиот воздух ќе ви пружат можности за вистинско уживање, спокој и релаксација од градскиот метеж
  Има капацитет за сместување

Адреса:с. Вевчани, Струга

Телефон:046/798-626; 070/249-197

email: kutmicevica@yahoo.com


 

Мотел Ресторан Извор Манастирец

 – Речна риба 
– Подготовка на месо од дивеч
– Традиционална храна послужена на реката Треска во земјени садови

Адреса:Село Долни Манастирец, Македонски Брод
Телефон: 077/636-500


 

Ресторан “Рајска Долина“

 • Влез во недопрената природа
 • Подготовка на пастрмка и крап на автентичен стар охридски начин
 • Гостољубие
 • Највкусните рибни специјалитети во опуштена и пријатна атмосфера
 • Најпознатите македонски салати
 • Детско катче

Адреса: Прентов Мост, (од Охрид 14 км по патот кон Битола)

Телефон:071/200-355; 078/261-271

email: rajskadolina@yahoo.com


 

Ресторан Домаќинска Куќа

 • Ресторанот Домаќинска куќа е лoциранa на стотина метри од прочуените Вевчански извори. Традиционалниот Македонски амбиент ресторанот го први единствен не само во Охридско – Преспанскиот регион туку и пошироко.
 • Домашни вевчански специјалитети
 • Сместувачки капацитети

Адреса:с. Вевчани, Струга

Телефон:046/790-505; 070/366-855

email:gliso_kompani@t-home.mk

 

Интернет страница

FB страна.


 

Ресторан Мерак на река Треска

 • Речна пастрмка
 • Традиционална храна од кичевскиот крај
 • Незаборавно уживање покрај река Треска

Адреса :С. Другово, Кичево

Телефон :071 904 032

FB страна


 

Ресторан Република

 • Домашни вевчански специјалитети
 • Сместувачки капацитети

Адреса:с. Вевчани, Струга

Телефон:070/347-359

FB страна


 

Ресторан Фурна

 • Подготовка на јадења во традиционални садови изработени од глина
 • Уживање во недопрената природа и звукот на водата
 • Сопствено производство на различен вид алкохолни и безалкохолни пијалоци
 • Гостопримливост
 • Детско катче

Адреса:С. Добреноец, Другово, општина Кичево

Телефон:070/324-137

FB страна


 

Рибен ресторан Добреноец

 • Подготовка на крап и речна пастрмка
 • Уживање во недопрената природа и звукот на водата
 • Сопствен рибник
 • Гостопримливост
 • Детско катче

Адреса:С. Добреноец, Другово, општина Кичево

Телефон:075/382-286

FB страна


 

Куќа на уметноста

Адреса:С. Кнежино, Кичево

Телефон:072/639-693

 

FB  страна 


 

Мотел Ресторан Чифлик Белица

 • Најчиста природа над Беличка река
 • Речна пастрмка подготвена на традиционален поречки начин
 • Недопрената природа и чистиот воздух ќе ви пружат можности за вистинско уживање, спокој и релаксација од градскиот метеж

Има капацитет за сместување до 25 гости

Адреса:с. Белица, Македонски Брод

Телефон:071/266-448

FB профил


 

Рибен ресторан Два Бисера

Најдобар рибен ресторан во Радожда! Вкусна и добро спремена риба, прекрасен амбиент и одличен персонал

Адреса:с. Радожда, Струга

Телефон:070/261-586

email:dvabisera@hotmail.com

FB профил 


 

Меана Дедо Илјо

Адреса: С. Пешна – Македонски брод

FB страна


 

Мотел Пешна

Адреса:Македонски брод

Tелефон:076 432 432

 

FB страна


 

Ресторан Галија

Адреса:С.Калишта – Струга

Tелефон:071 368 282

 

FB страна


 

Villa Minami

 • Гостинска куќа која се наоѓа во селото Коњско и во националниот парк Галичица на 1.100 метри надморска височина
 • Традиционална храна
 • Специјалитети од свежа риба

Незаменлив поглед кон Охридско езеро од височина

Адреса:С. Горно Коњско, Охрид

Телефон:076 900 007

email:villaminami1@gmail.com

FB страна


 

Вила Елена

Сместувачки капацитети

 

Адреса:С.Трпејца –Охрид

Телефон:072 595151

 

FB страна