Родовата анализа на лидерските позиции ги опфати и Општините Старо Нагоричане и Липково

Објавено на 22.03.2021 година.

Родовата анализа на лидерските позиции во 17 општини спроведена во рамки на проектот „Низ женски леќи: покревање на политики и буџетски иницијативи, следење на спроведувањето на локалните акциски планови за родова еднаквост“ ги опфати и општините Старо Нагоричане и Липково од Североисточниот плански регион. Каква е состојбата таму може да видите од презентираните инфографици:

 #РодовоОдговорноБуџетирање #ThroughGenderLenses #EУсоТЕБЕ