Југозападен

    Виа Игнација

Ресторанот „Виа Игнација“ се наоѓа во непосредна близина на вевчанската река, среде недопрената природа. На посетителите им нуди богато традиционално мени, во стилски дизајниран амбиент, со капацитет од 120 седишта и тераса со капацитет од 150 седишта

Располагаме со широка полјана, фарма за полжави, рибник, сопствен уреден паркинг, градина во која се одгледува здрава храна

Во прекрасната природа е сместена и мини зоолошката градина во која посетителите можат да видат разни видови на птици, срни итн.Детскиот парк за вашите најмили е неограничено место за слобода и игра каде што децата ќе се препуштат на својата фантазија и уживање

…Кога одам во Вевчани – одам во „Виа Игнација“!

FB страна


Ресторан “Во извор“

Адреса:с. Вевчани, Струга

Телефон:071/241-427

E-mail:voizvor@hotmail.com

Web site:https://www.facebook.com/Vo-Izvor-Vevcani-522617857798059/    

 
 • Риба, вевчански домашни специјалитети

Во самото подножје на Вевчанските извори

 

 Етно ресторан Св. Петка

 

 

АКО САКАТЕ ДА УЖИВАТЕ ВО ДОМАШНО ПРИГОТВЕНИ ЈАДЕЊА, ПРЕКРАСЕН МАКЕДОНСКИ АМБИЕНТ
ЕТНО РЕСТОРАН СВ.ПЕТКА-ВЕЛГОШТИ Е ВИСТИНСКОТО МЕСТО ЗА ВАС, ВАШЕТО СЕМЕЈСТВО И ПРИЈАТЕЛИ.
КОЈ БИЛ РАСКАЖУВА!

Адреса: с. Велгошти, Охрид

Телефон: 078/288-906

Facebook: Etno Restoran Sv.PETKA


Ресторан и пансион Кутмичевица

Адреса:с. Вевчани, Струга

Телефон:046/798-626; 070/249-197

email: kutmicevica@yahoo.com

 • Органска и свежа храна
 • Риба, вевчански домашни специјалитети
 • Недопрената природа и чистиот воздух ќе ви пружат можности за вистинско уживање, спокој и релаксација од градскиот метеж

Има капацитет за сместување


Мотел Ресторан Извор Манастирец

Адреса:Село Долни Манастирец, Македонски Брод
Телефон: 077/636-500

Речна риба
– Подготовка на месо од дивеч
– Традиционална храна послужена на реката Треска во земјени садови


Ресторан “Рајска Долина“

 • Влез во недопрената природа
 • Подготовка на пастрмка и крап на автентичен стар охридски начин
 • Гостољубие
 • Највкусните рибни специјалитети во опуштена и пријатна атмосфера
 • Најпознатите македонски салати
 • Детско катче

Адреса: Прентов Мост, (од Охрид 14 км по патот кон Битола)

Телефон:071/200-355; 078/261-271

email: rajskadolina@yahoo.com


Ресторан Домаќинска Куќа

Адреса:с. Вевчани, Струга

Телефон:046/790-505; 070/366-855

email:gliso_kompani@t-home.mk

WEB  / FACEBOOK

 • Ресторанот Домаќинска куќа е лoциранa на стотина метри од прочуените Вевчански извори. Традиционалниот Македонски амбиент ресторанот го први единствен не само во Охридско -Преспанскиот регион туку и пошироко.
 • Домашни вевчански специјалитети

Сместувачки капацитети


Ресторан Мерак на река Треска

Адреса :С. Другово, Кичево

Телефон :

071 904 032

Facebook  профил

 • Речна пастрмка
 • Традиционална храна од кичевскиот крај
 • Незаборавно уживање покрај река Треска

Ресторан Република

 • Уживање во вечанските извори и недопрената природа
 • Домашни вевчански специјалитети

Сместувачки капацитети

Адреса:с. Вевчани, Струга

Телефон:070/347-359

FB профил


Ресторан Фурна

 • Подготовка на јадења во традиционални садови изработени од глина
 • Уживање во недопрената природа и звукот на водата
 • Сопствено производство на различен вид алкохолни и безалкохолни пијалоци
 • Гостопримливост
 • Детско катче

Адреса:С. Добреноец, Другово, општина Кичево

Телефон:070/324-137

FB страна


Рибен ресторан Добреноец

дреса:С. Добреноец, Другово, општина Кичево

Телефон:075/382-286

FB страна

 • Подготовка на крап и речна пастрмка
 • Уживање во недопрената природа и звукот на водата
 • Сопствен рибник
 • Гостопримливост
 • Детско катче

Мотел Ресторан Чифлик Белица

Адреса:с. Белица, Македонски Брод

Телефон:071/266-448

FB профил

 • Најчиста природа над Беличка река
 • Речна пастрмка подготвена на традиционален поречки начин
 • Недопрената природа и чистиот воздух ќе ви пружат можности за вистинско уживање, спокој и релаксација од градскиот метеж

Има капацитет за сместување до 25 гости


Рибен ресторан Два Бисера

Адреса:с. Радожда, Струга

Телефон:070/261-586

email:dvabisera@hotmail.com

FB профил 

Најдобар рибен ресторан во Радожда! Вкусна и добро спремена риба, прекрасен амбиент и одличен персонал


Меана Дедо Илјо

Адреса: С. Пешна – Македонски брод

FB страна


Мотел Пешна

Ресторантски услуги

Мотел Пешна

Адреса:Македонски брод

Tелефон:076 432 432

FB страна


Ресторан Галија

Ресторан Галија

Адреса:С.Калишта – Струга

Tелефон:071 368 282

FB страна

Ресторантски услуги

Villa Minami

Villa Minami

Адреса:С. Горно Коњско, Охрид

Телефон:076 900 007

email:villaminami1@gmail.com

FB страна

 • Гостинска куќа која се наоѓа во селото Коњско и во националниот парк Галичица на 1.100 метри надморска височина
 • Традиционална храна
 • Специјалитети од свежа риба

Незаменлив поглед кон Охридско езеро од височина


Куќа на уметноста

Адреса:С. Кнежино, Кичево

Телефон:072/639-693

FB  страна 


Вила Елена

Вила Елена

Адреса:С.Трпејца –Охрид

Телефон:072 595151

FB страна

Сместувачки капацитети