Првиот инфорграфик – ја прикажува положбата на жените во процесот на донесување на одлуки на локално ниво

Објавено на 09.03.2021 година.

Во рамките на кампањата “Месец на родова рамноправност” погледнете го и првиот инфографик кој што ја прикажува положбата на жените во процесот на донесување на одлуки на локално ниво. Од 17 општини вклучени во проектот “Низ женски леќи” само 2 општини – Македонска Каменица и Старо Нагоричане се предводени од жени!