Источен

Туристички комплекс Бела Вода

       Адреса:Село Бела Вода, бб, Берово

       Телефон:070/254-942

        FB страна

На планината Огражден на 30 км од Берово и 30 км од Струмица

Традиционална храна и рибни специјалитети

Детско катче

Сопствен паркинг

Сместувачки капацитетиРесторан Вила Осоговска Куќа

Адреса:Село Пашаџиково, Кочани

Телефон:072/315-535

email:vilaosogovskakukja@gmail.com

FB страна

Уживајте во Осоговските планини со специјалитетите од осоговскиот крај далеку од градскиот метеж

Детско катче

Сопствен паркинг

Сместувачки капацитети


Вила Клепало

Адреса:Беровско езеро, Берово

Телефон:078/420-202; 070/766-754

FB страна

WEB страна

На петнаесет километри од Берово во близина на граничниот премин Клепало скриена во густа борова и букова шума се наоѓа вила Клепало. Вилата располага со капацитет од 40 легла, 6 Апартмани опремени со спални, гарнитури, и сопствени бањи. Во склоп на објектот функционира и ресторан за 40 лица кои ви овозможува приготвиваање на локални специјалитети и секаков вид на храна по ваша желба. Простран двор со паркинг простор, базент, фурна, скара и спортски терен.


Етно Лесново

Адреса:С. Лесново, Пробиштип

Телефон:072/255-546 (Весна); 070/758-889 (Зоран)

email:zorr.ilinskivrv@yahoo.com

FB страна

Tрадиционална храна подготвена во домашни услови од рацете на тетка Весна

Прошетка по пештерите и околината на Лесново со локален водич, учествување во практично подготвување на традиционална храна


Меана Етно Облешевка

Адреса:С. Облешево, Облешево

Телефон:077/501-660; 070/237-850

FB страна

Традиционална домашно подготвена храна

Пастрмајлии