Жените активно да се вклучат во креирањето мерки за економско jакнење

Само 38 отсто од жените во руралните средини се сметаат за економски активни, а околу 22% од семејните земјоделски стопанства се регистрирани на жени или минимални 38.328 од вкупно 175.088.Жените во руралните средини просечно работат по околу 11 часа на ден.Притоа 42 отсто од оваа нивна работа е неплатена.

Прочитај повеќе