РУРАЛНА КОАЛИЦИЈА

Отворена е нова платформа за потребите  на земјоделците! На неа ќе ги најдете потребните документи кој ви се потребни за аплицирање на некоја од мерките.

www.e-zemjodelskiuslugi.mk

Земјоделски календар 2021 година

ГРАДИМЕ ЗАЕДНИЧКА ИДНИНА

Земјоделството е нашата најмудра работа, затоа што на крај само тоа придонесува за вистинската благосостојба, добар морал и среќа.

– Томас Џеферсон-

Како Рурална коалиција ја помина 2021 година? Погледнете во интервјуто на извршната директорка Лилјана Јоноски

Објавено на 10.01.2022 година. И понатаму почетоците од 2022 година ги посветуваме на она што сме го работиле во текот на 2021 година, но и на она што ќе ни следи во 2022 година. Како Рурална Коалиција ја помина 2021 година, кои беа најголемите достигнувања на организацијата, но и што...

повеќе

Новогодишните пакетчиња со здрава и локално произведена храна од рацете на вредните жени на “Наша тезга“ стигнаа и во рацете на дечињата од подрачното основно училиште Гоце Делчев во селото Тумчевиште

Објавено на 31.12.2021 година. 2021 година ја заокружуваме во знакот на соработката и промоцијата на руралниот развој. Новогодишните пакетчиња со здрава и локално произведена храна од рацете на вредните жени на “Наша тезга“ стигнаа и во рацете на дечињата од подрачното основно училиште Гоце Делчев во селото Тумчевиште. “Соработката со...

повеќе

Презентирање на извештаите за граѓански мониторинг на локалните е-услуги во општините Врапчиште, Кривогаштани и Старо Нагоричане

Објавено на 29.12.2021 година. Штотуку заврши презентацијата на извештаите за граѓански мониторинг на локалните е-услуги во општините Врапчиште, Кривогаштани и Старо Нагоричане. Граѓанскиот мониторинг се спроведуваше од страна на локалното население во периодот ноември-декември 2021 година каде што локални набљудувачи ги набљудуваа достапноста и квалитетот на е-услугите во руралните општини,...

повеќе

Реализиран состанок со тимот на Паблик на кој потпишавме меморандум за соработка!

Oбјавено на 29.12.2021 година. Како што веќе споменавме 2021 година ќе ја завршиме во духот на соработката. Новогодишните и божиќни пакетчиња ни се нарачуваат на големо, а внатре меѓу другите производи ги има и честитките на Лице в лице. Но, целта на нашата иницијатива е многу подлабока и подолгорочна, па...

повеќе

ВОЛОНТИРАЈ

Волонтирањето е еден од најдобрите начини да се помогне во образованието на децата и младите во едно општество. Рурална Коалиција ја поддржува волонтерската работа за сите оние кои сакаат да придонесат во исполнување на нашата мисија . Доколку сакате да научите повеќе и да ги вклучите Вашите лични достигнувања и идеи кон целите на организацијата, Ве покануваме да се приклучите во нашиот тим!

ГАЛЕРИЈА

ДОНАТОРИ