Весна Јаневска, добитник на признанието за Жена ЗЕМЈОДЕЛКА на ГОДИНАТА

Весна Јаневска….Вистински мајстор за традиционални специјалитети, жена која зрачи со креативност и интелигенција. Храбра и Неуморна, сигурна во себе, исполента со духовитост. Жена со силни вредности и верувања која знае секогаш да го покаже балансот меѓу логичкото размислување и следењето на нејзиното срце. Жена фармер која е вистински пример за останатите. Иницијатор, предводник, лидер на идејата за Рурално Женско Лоби