Рурална Коалиција ја одржа изборната седница на Собранието

На 05.03.2019 година Рурална Коалиција ја одржа изборната седница на Собранието на организацијата на која што беа присутни 31 делегат од здруженијата/партнери на организацијата. Беше избран и новиот состав на членови на Управниот и Надзорниот одбор, се реизбра извршниот директор на организацијата, а беа исто така усвоени и основните правилници и деловници за работа на организацијата. Се донесе и програмата …

Живка Ѓурчиновска, добитник на признанието за Жена ЗЕМЈОДЕЛКА на ГОДИНАТА

Живка Ѓурчиновска….. жена фармер која доаѓа од гостиварското село, Тумчевиште. Храбра но истовремено и сензуална, практична но и премногу реална, секако и емотивна. Често е пример на жена која зрачи со природна интелигенција, Нејзината смисла за расудување и реалното поимање на работите е навистина инспиративен. Истовремено жена која се вложува многу за да постигне резултати и во земјоделството.посебно во делот …

Весна Јаневска, добитник на признанието за Жена ЗЕМЈОДЕЛКА на ГОДИНАТА

Весна Јаневска….Вистински мајстор за традиционални специјалитети, жена која зрачи со креативност и интелигенција. Храбра и Неуморна, сигурна во себе, исполента со духовитост. Жена со силни вредности и верувања која знае секогаш да го покаже балансот меѓу логичкото размислување и следењето на нејзиното срце. Жена фармер која е вистински пример за останатите. Иницијатор, предводник, лидер на идејата за Рурално Женско Лоби